zondag 24 januari 2021

Noodgedwongen verhuizing uit het huis in Schellingwoude

Op 12 januari 2021 besluit het Gerechtshof van Amsterdam dat Jocelyne Moreau (partner/weduwe Theo Niekus) binnen 10 dagen uit het huis in Schellingwoude moet vertrekken en de nalatenschap van Theo Niekus achter zich moet laten (Arrest C/13/683474 / KG ZA 20-400 AB/).

Met veel ontzetting en tegen de laaste wil van Theo Niekus (Theo wilde graag dat zijn huis een artist-in-residence voor jonge straatfotografen zou worden of dat de opbrengst van het huis in een stichting zou terechtkomen ten goede van straatfotografie > zie concept testament bij 'downloads') vertrekt Jocelyne Moreau op zondag 24 januari 2021 uit het huis waar ze 8 jaar samen met Theo Niekus heeft gewoond met de hulp van een aantal vrienden.

Ze slaat haar inboedel op en gaat tijdelijk anti-kraak wonen in een huis buiten Amsterdam. Ze besluit ook het analoog en digitaal fotografie archief van Theo Niekus mee te nemen en apart op te slaan in afwachting van de bodem procedure tegen de familie Niekus later dat jaar. Ze meent dat er voldoende bewijzen zijn van de uiterste wil van Theo en dat ze weet wat zijn wensen zijn. Ze wil zijn werk beschermen tegen zijn broers en zussen met wie hij nauwelijks contact had en amper op de hoogte zijn van de artistieke waarde van het werk.
Foto's: Daphne van Duivenboden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten